Hozzávalók:
- 10 dkg aszalt füge
- 10 dkg datolya
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 10 dkg aszalt vörösáfonya
- 10 dkg natúr mandula
- 5 ek mandulapehely
- 10 dkg dió
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál kardamom (őrölt zöld kardamom magja)
- 2 teáskanál rózsabors
Így készítsd:
A mandulapehely kivételével minden gyümölcsöt, magot, a citrom reszelt héját és kicsavart levét, valamint a fűszereket késes aprítóban összedaráljuk, de csak annyira, hogy kisebb darabokban legyenek.
Egy tepsit kibélelünk folpackkal, amit megszórunk mandulapehellyel, majd az összedarált masszát egyenletesen elterítjük rajta.
Tetejére is mandulapelyhet szórunk, és azt lefedjük folpackkal.
Egy másik, ugyanolyan méretű tepsivel lepréseljük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon, majd felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánunk!