Hozzávalók:
-
- 20-22 db aszalt kajszibarack
- 10 dkg marcipán
- 1,5-2 dl barackpálinka (vagy rum)
- 10 dkg étcsokoládé (60 %-os)
Így készítsd:
Keressük meg az aszalt sárgabarack oldalán lévő kis nyílást, majd óvatosan nyissuk szét. Ezután tegyük egy tálba, majd öntsük fel a rummal, és hagyjuk legalább 4 órán át ázni, hogy átjárja a rum íze.
Mielőtt hozzálátnánk a barackok megtöltéséhez, tegyük egy szűrőbe, és csepegtessük alaposan le.
A marcipánból vágjunk borsónyi darabokat, majd a barackon lévő nyíláson keresztül töltsük a barackba.
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, majd mártsuk bele a megtöltött barackokat. Ezután tegyük félre, míg a csokoládé teljesen megkeményedik a barackon.
Jó étvágyat kívánunk!