Fenyőmag 50g
952 Ft
Összetevők: natúr fenyőmag
Származási ország: Kína
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia tartalom: 3007 kJ /728 kcal
Fehérje: 14g
Szénhidrát: 13g – ebből cukor: 3,6g
Zsír: 68g – ebből telített zsírsavak: 5g
Só: 0,01g
A fenyőmag a fenyőfélék ehető magja. A világon mintegy száz fenyőfaj magja ehető, de csak néhány faj magja elég nagy ahhoz, hogy érdemes legyen betakarítani. A magok fogyaszthatók nyersen, pirítva vagy őrölve. a fenyőmagról sokan nem is tudják, hogy mennyi jótékony hatással rendelkezik, pedig több nemzet konyhájában is alapelemnek számít.Felhasználásuk gyakori például az olasz és az ázsiai konyhában. Az olasz ételek közül fontos összetevője a fenyőmag a pestónak, de használható salátákban és húsfélékkel is.
MIÉRT EGÉSZSÉGES?
Az aprócska fenyőmagok tele vannak antioxidánsokkal, és elképesztő mennyiségű E-vitamint tartalmaznak, ami segít megszabadulni a szervezetben lerakódott salakanyagoktól. A fenyőmagnak magas a kalcium- és a magnéziumtartalma is, utóbbi pedig szintén elősegíti az anyagcsere-folyamatok beindulását. Jó hatással van a vérnyomásra, ezáltal segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, így cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása.
Gazdag fehérjékben és egy egyébként igen ritka szerkezetű, többszörösen telítetlen zsírsavban, a pinolénsavban. Ennek köszönhetően elősegíti az izomépítést, és beindítja a fogyást, miközben garantálja a jóllakottság érzését. A fenyőmag továbbá gazdag cinkben, mely fontos szerepet játszik a fehérje-, a zsír- és a szénhidrát-anyagcserében.
Elfogyott
Vélemények
Még nincsenek értékelések.