Makadámdió 60g
1,095 Ft
Összetevők: natúr makadámdió
Származási ország: Guatemala
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia tartalom: 3007 kJ /718 kcal
Fehérje: 8g
Szénhidrát: 14g
Zsír: 76g
Só: 0,01g
Az eredetileg Ausztráliában őshonos (egy faj Indonéziában) makadámdiónak kilenc faját ismerjük. Ezek közül két faj alkalmas emberi fogyasztásra (Macadamia Integrifolia és a Macadamia Tetraphylla). Ez a két faj egymással hibrideket is alkot. Napjainkban Új-Dél-Wales észak-keleti és Queensland dél-keleti, Csendes-óceán parti területein találhatók a termőterületek.
A növényt tudományosan a német származású, de Ausztráliában élő Ferdinand von Müller írta le először 1857-ben. A makadámia elnevezés is tőle származik. A szó a szintén tudós barát nevét őrzi, akit John MacAdamnek hívtak.
MiÉRT EGÉSZSÉGES?
A makadámdiót a világ legfinomabb diójának tartják. Valóban, a dió kellemesen puha, majdnem krémes állagú, intenzív ízű mag, mely nem véletlenül az ínyencek kedvenc diója. Mindez pedig szerencsés módon még nagyon sok egészséges tulajdonsággal is párosul.
A makadámdió minden más természetes növénynél magasabb arányban tartalmazza az egyszeresen telítetlen zsírsavakat („egészséges zsírok”). Magas a rosttartalma, koleszterin mentes és diétákban kívánatos vitaminokban gazdag. Számos tudományos kísérlet bizonyította már, hogy a makadámdió fogyasztásával csökkenthetjük a vér koleszterin szintjét, valamint csökkenti a szívinfarktus előfordulásának gyakoriságát is.
Elfogyott
Vélemények
Még nincsenek értékelések.