Makadámdió 60g

1,095 Ft


Összetevők: natúr makadámdió

Származási ország: Guatemala

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia tartalom: 3007 kJ /718 kcal
Fehérje: 8g
Szénhidrát: 14g
Zsír: 76g
Só: 0,01g



Az eredetileg Ausztráliában őshonos (egy faj Indonéziában) makadámdiónak kilenc faját ismerjük. Ezek közül két faj alkalmas emberi fogyasztásra (Macadamia Integrifolia és a Macadamia Tetraphylla). Ez a két faj egymással hibrideket is alkot. Napjainkban Új-Dél-Wales észak-keleti és Queensland dél-keleti, Csendes-óceán parti területein találhatók a termőterületek.

A növényt tudományosan a német származású, de Ausztráliában élő Ferdinand von Müller írta le először 1857-ben. A makadámia elnevezés is tőle származik. A szó a szintén tudós barát nevét őrzi, akit John MacAdamnek hívtak.

MiÉRT EGÉSZSÉGES?

A makadámdiót a világ legfinomabb diójának tartják. Valóban, a dió kellemesen puha, majdnem krémes állagú, intenzív ízű mag, mely nem véletlenül az ínyencek kedvenc diója. Mindez pedig szerencsés módon még nagyon sok egészséges tulajdonsággal is párosul.

A makadámdió minden más természetes növénynél magasabb arányban tartalmazza az egyszeresen telítetlen zsírsavakat („egészséges zsírok”). Magas a rosttartalma, koleszterin mentes és diétákban kívánatos vitaminokban gazdag. Számos tudományos kísérlet bizonyította már, hogy a makadámdió fogyasztásával csökkenthetjük a vér koleszterin szintjét, valamint csökkenti a szívinfarktus előfordulásának gyakoriságát is.


 

Elfogyott

Cikkszám: 102170 Kategóriák: , Címke:

Leírás

Ötletek a felhasználásához

A makadámdiót nyersen vagy pörkölve fogyasztják, valamint süteményekhez, édességekhez és jégkrémekhez használják. Népszerűsége az utóbbi időben nagyon megnőtt a trópusokon kívül is, ezért a termés nagy részét exportálják.

                RECEPT ÖTLETEINK:

További információk

Tömeg 0.06 kg

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Makadámdió 60g” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…