Pekándió 60g

869 Ft


Összetevők: natúr pekándió

Származási ország: Egyesült Államok

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia tartalom: 3131 kJ /759 kcal
Fehérje: 9g
Szénhidrát: 14g – ebből cukor: 4g
Zsír: 72g – ebből telített zsírsavak: 6g
Só: 0,01g



A pekándió (Carya illinoinensis) egy Észak-Amerikában honos diófafaj. Őshazája az USA déli részén a Mississippi és mellékfolyói mentén található. Manapság már máshol is termesztik, Ausztráliában, Brazíliában, Kínában, Mexikóban, Izraelben, Peruban vagy Dél-Afrikában, de a világ pekándió termésének java az USA-ból származik.

MiÉRT EGÉSZSÉGES?

Legújabb megfigyelések szerint egy marék pekándió napi rendszerességgel történő fogyasztása az idegrendszert erősíti és védi, valamint késleltetheti még az olyan súlyos és végzetes idegrendszeri megbetegedéseket, mint az ALS (amiotrófiás laterálszklerózis – akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegség).

A pekándió azért képes hatékonyan részt venni az idegsejtek megbetegedése elleni harcban, mert rengeteg E-vitamint tartalmaz, sőt ez az egyike az antioxidánsban leggazdagabb 15 tápláléknak az USDA (U.S. Department of Agriculture) besorolása szerint. Korábbi kutatások igazolták, hogy az antioxidánsok képesek megelőzni a sejtek károsodását, így nyújtva hatékony védelmet a rák, a Parkinson-, az Alzheimer-kór, és a szívbetegségek ellen.


 

Elfogyott

Cikkszám: 102220 Kategóriák: , Címke:

Leírás

Ötletek a felhasználásához

Igazi diótermésű, egyes nemesített fajtái olyan vékony héjjal rendelkeznek, hogy akár diótörő nélkül is pucolható. Magja gazdag zsírsavakban, egzotikus illatú. A dióhoz hasonlóan felhasználhatjuk édességekhez vagy sósságokhoz, ahogy éppen a kedvünk tartja.

             RECEPT ÖTLETEINK:

További információk

Tömeg 0.06 kg

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Pekándió 60g” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…