
Hozzávalók:
- 200 g finomra őrölt mandula
- 50 g finomra őrölt kesudió
- 100 g aszalt cseresznye
- 50 g natúr pisztácia, durvára vágva
- 3 ek. tápióka keményítő / nyílgyökérliszt
- 1 narancs reszelt héja
- nagy csipet (Himalája) só
- 1 púpozott tk. szódabikarbóna
- 50 g nyírfacukor
- 2 ek. méz
- 2 tojásfehérje, habbá verve
Így készítsd:
Az őrölt mandulát összekeverjük az őrölt kesudióval, a tápióka liszttel, a szódabikarbónával, a nyírfacukorral, a cseresznyével, a pisztáciával és a reszelt narancshéjjal.
A tojásfehérjét a sóval és a mézzel jó keményre felverjük és adagolva hozzákeverjük a száraz anyagokhoz. Egy jól formázható masszát fogunk kapni. A tésztából két rudat formázunk, a tetejét egy kicsit lelapítjuk.
Előremelegített, 180 C fokos sütőben tesszük a rudakat 15-20 percig, majd kivesszük a sütőből és teljesen kihűtjük. A rudakat éles, recés kenyérvágó késsel vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetve, 160 °C-on további 12-15 percig tovább sütjük. Félidőben megfordítjuk őket, majd a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, akkor ropogósabbá válnak.
Jó étvágyat kívánunk!