Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 2 tk. sütőpor
- fél tk. só
- 1,5 csésze aszalt vörösáfonya
- 1 csésze cukor
- 2 tojás
- 3/4 csésze tej
- fél csésze olaj
- 1 tk. vanília eszencia
- 1 tk. reszelt narancshéj
- fél csésze csokicsepp ( tejcsokis)
Így készítsd:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban mixerrel keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, a vanília eszenciát és a narancshéjat. Forgassuk hozzá a lisztes keveréket, majd mehet bele az áfonya és a csokicsepp.
A masszát kanalazzuk 12 szilikonos muffin formába, vagy kapszlival kibélelt muffin sütőbe és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat kívánunk!