
Hozzávalók:
160 g natúr törökmogyoró
100 g fekete csokoládé vagy 3 ek. kakaópor
2-3 ek. Agave szirup
1 csipet tengeri só
1 kk. Vanília kivonat
Így készítsd:
- Melegítsük elő a sütőt 350 fokra és a mogyorót egy sütőpapíron 12-15 percig pirítjuk, amíg a külső héja kezd megfeketedni és a mogyorószemek megpörkölődnek. Kivesszük és konyharuhával ledörzsöljük a barna héját.
- A mogyorót késes robotgépben lágy vaj állagúra őröljük nagyjából 8-10 perc alatt.
- Időközben vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és a már önmagában is krémes állagú mogyoróhoz adjuk a tengeri sóval és a vanília kivonattal együtt. Ezekkel tovább őröljük, végig figyelve a megfelelő állagra.
- Ha nem találjuk elég édesnek adhatunk hozzá 2-3 ek. Agave szirupot, azonban vigyázzunk, mert minél több édesítőt teszünk bele annál sűrűbb lesz.
- Végezetül üvegekbe töltjük és hagyjuk teljesen kihűlni, hűtőben akár egy hónapig is eltartható.
Jó étvágyat kívánunk!