
Hozzávalók:
- 15 dkg kesudió
- 2 dl szűrt víz
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál köménymag, száraz serpenyőben 4-5 perc alatt megpirítva
Így készítsd:
Daráld össze a kesudiót a szűrt vízzel, amíg krémes állagot nem kapsz. Tedd a keveréket egy nyitható szájú kb. 1,5 literes üvegbe, tegyél a tetejére feszes folpack fóliát és gumizd be. Fedd le egy törölközővel s hagyd pihenni meleg helyen egy éjszakán át.
A következő nap szárítsd ki a „sajtot”. Tedd 105 fokos sütőbe és hagyd ott 5-6 órán át. (Nyári időszakban akár a napra is kiteheted ) Szép selymes állagú krémet fogsz kapni. Kóstoljuk meg és ízlés szerint adj hozzá citromlevet, sót, borsot, ha szükséges. Ha még krémesebbre szeretnéd akár egy kis szójatejet.
Ezzel el is készült a legújabb vendégváró falatod, melyet tetszőlegesen használhatsz bármilyen finom ételhez vagy csak úgy magában, pirítósra kenve!
Jó étvágyat kívánunk!