Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 ek. vanília kivonat
- 8 dkg mandula
- 8 dkg étcsokoládé
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- 4 tojás
- 7 dkg liszt
- 1/2 tasak sütőpor
- Tetejére:
- lekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- mandulaszilánkok
Így készítsd:
A mandulát száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, tányérra csúsztatva hűlni hagyjuk majd megdaráljuk.
Kis lábaskában gyenge tűzön összeolvasztjuk a margarint, a cukrot és a vaníliát, míg a cukor felolvad. Hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, a darált mandulát és a kakaóport, összeolvasztjuk őket.
Kevergetve langyosra hűtjük.
Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, minden egyes darab után simára keverve a masszát, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatos, széles keverő mozdulatokkal a keményre felvert tojásfehérjéket.
Kapcsos tortaformát (enyém 22 cm-es) kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, s kb. 35 perc alatt készre sütjük – tűpróba! Rácsra téve hűlni hagyjuk.
A torta tetejét és oldalát bekenjük ízlés szerinti lekvárral, leöntjük a felolvasztott étcsokoládéval, oldalát mandulaszilánkokkal díszítjük.
Hagyjuk megdermedni a csokimázt, s utána szeleteljük.
Jó étvágyat kívánunk!