Hozzávalók:
- 240 g teljes kiőrlésű liszt
- 140 g nyírfacukor
- 150 g törökmogyoró
- 5 tk sütőpor
- 40 g puha vaj
- 2 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
Így készítsd:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Összegyúrunk mindent, kivéve a mogyorót.
- Beledolgozzuk a tésztába a héjas, egész mogyorószemeket.
- 40 cm hosszú, 3-4 cm átmérőjű, felül kicsit lapított hengert formálunk belőle, amit 35 percig sütünk.
- Ekkor kivesszük, és kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk (ebből az adagból kb. 25 nagy szelet lesz), melyeket a tepsire fektetve még 12 percig pirítunk.
Kb. 8 adag lesz belőle. Sokáig eláll, a reggeli kávé mellé isteni!
Jó étvágyat kívánunk!