Hozzávalók:
-
1 db tojás
-
150 g liszt
-
100 g cukor
-
15 g kakaópor
-
80 g vaj
-
80 g csokoládé
-
40 g makadámdió
-
1 tk sütőpor
-
1 cs vaníliás cukor
Így készítsd:
- A sütőt 180 fokra (légkeveréssel 160 fokra) melegítjük.
- A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a barna cukrot és a vaníliás cukrot.
- A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral.
- A makadámdiót és a csokit kis darabokra aprítjuk.
- A tojást habosra verjük, majd hozzáadjuk a vajas keveréket, ezután beledolgozzuk a lisztes részt és a csoki- és makadámdió-darabokat.
- A tésztát hűtőbe tesszük 20 percre.
- Ezt követően sütőpapírral fedünk egy tepsit, és kis gombócokat formázunk, amiket egymástól kb. 8 cm-es távolságra elhelyezünk a tepsin. 10-12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Kb. 20 darab lesz belőle. Fémdobozban tartva sokáig eláll, és finom puha marad.
Jó étvágyat kívánunk!