Hozzávalók:
1 db fejes saláta
2-3 szem paradicsom
1 édespaprika
fél kígyóuborka
15-20 kimagozott olajbogyó ízlés szerint
1-2 szál póréhagyma
2-3 dkg fenyőmag
Az öntethez: 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 4 dl zsírszegény joghurt, 2 evőkanál ecet, 1 evőkanál korianderlevél, só és őrölt bors.
Így készítsd a salátát:
A salátát mosd meg, csöpögtesd le, majd tépkedd apróra a leveleit. Keverd hozzá a megmosott és felkockázott zöldségeket, a póréhagymát és a karikára vágott olajbogyót. A fenyőmagokat pirítsa meg teflonban. Az öntethez keverd simára a hozzávalókat, ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal, korianderrel. Ha kész, öntsd a salátára és a tetejét szórd meg a pirított fenyőmaggal.
Extra tippünk: A fenyőmagos saláta remek választás grillezett és natúr csirkemellhez, de alacson kalóriatartalma miatt (200 kcal/adag) vacsorára is fogyaszthatod. Ha azt szeretnéd, hogy még tartalmasabb legyen a saláta, tehetsz bele egy csomag retket is.
Jó étvágyat kívánunk!