
Hozzávalók:
A muffintésztához
- 140 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g nyírfacukor
- 6 g sütőpor
- 100 ml étolaj
- 2 db tojás
- 25 g étcsoki (Rawr Bio 80%-os fekete nyers csoki)
- 1 narancs reszelt héja
- 60 g makadámdió
- 1 kk őrölt fahéj
- 200 g reszelt répa
A díszítéshez
- 500 g mascarpone
- reszelt sárgarépa
Így készítsd:
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
- A barnacukrot elkeverjük az étolajjal, majd hozzáadjuk a tojásokat.
- Hozzáadjuk az olvasztott csokit, reszelt narancshéjat, fahéjat, a sütőporral elkevert lisztet, a durvára összetört makadámdiót és a répát és az egészet összekeverjük.
- A masszát muffin formákba töltjük és 20 perc alatt, 190 fokon megsütjük.
- Ha kihűltek a muffinok, mascarponéval és reszelt répával díszítjük. A nagyon profik gyúrhatnak marcipánrépákat is a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk!