Hozzávalók:
- 100 dkg spenót
- 3 evőkanál arany mazsola
- 2 evőkanál fenyőmag
- 1 fej finomra vágott hagyma
- 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
- ízlés szerint só
Így készítsd:
A mazsolát negyed órára hideg vízbe áztatjuk. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A spenótot enyhén sós vízben 5-7 perc alatt megfonnyasztjuk. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, durvára vágjuk.A fenyőmagot szárazon pár perc alatt aranyszínűre pirítjuk egy serpenyőben. Kiszedjük, félretesszük.
Az olajat ugyanabba a serpenyőbe csorgatjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, majd puhára pároljuk. A spenótot és a mazsolát is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, óvatosan összerázzuk. Megszórjuk pirított fenyőmaggal. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!