Hozzávalók:
A tésztához:
- 170 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g vaj
- 2 ek. víz (vagy amennyit felvesz)
A töltelékhez:
- 20 dkg pekándió
- 3 db tojás
- 240 ml juharszirup
- 4 ek vaj
- 1 csipet só
Így készítsd:
Először is a vajat elmorzsoljuk a lisztben, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Figyeljünk, hogy kanalanként adjuk hozzá a vizet, mert nem kell sok belőle!
Liszttel meghintett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, és beleegyengetjük egy piteformába, és levágjuk a felesleget. Ezután a hűtőbe tesszük egy 20 percre.
A 20 perc leteltével alufóliával letakarjuk, hogy ne lógjon ki a tészta sehol, és szárazbabot vagy valami súlyokat helyezünk rá, hogy sülés közben ne púposodjon fel.
180 fokos sütőben kb. 20-25 percig elősütjük, majd félretesszük.
A töltelékhez először a pekándiókat apróbb darabokra vágjuk, és a sütőben egy kicsit megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat elkeverjük a juharsziruppal.
Vízgőz fölött egy tálban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük a tojásos keveréket, és továbbra is vízgőz felett tartva az edényt főzzük tovább a keveréket, de éppen csak annyira, hogy az egész felmelegedjen. Fontos, hogy ne főzzük túl, csak legyen meleg.
Hozzákeverjük a keverékhez a pekándiót, jól összeforgatjuk, majd az egészet a piteformába öntjük.
180 fokos sütőben először 20 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 15 percen keresztül hagyjuk sülni. Sütés után nagyon fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni, mert különben szét fog folyni.
Jó étvágyat kívánunk!